Clicky

Motedestinasjon siden 1916

Høst/Vinter
2016

Motedestinasjon siden 1916

Høst/Vinter
2016

Høst/
Vinter
2016

Moden for en stilig høst?

Rundt oss skifter det fra grønt, via gul-oransje til brunt og dødt. Naturen gjør seg klar til å sove. Temperaturen faller og vi mennesker trekker inn i varmen, tenner lys og blir litt mer huleboer. Men i våre butikker er det fullt liv. Hyllene er spekket med høstens nyheter både for ham og henne.

For henne byr denne høsten på asymmetriske snitt i ulike varianter, ullkåper i fargene kamel, marine og grå, deilige strikkegensere i ull og kasjmir, vide bukser og høyhalsede gensere. Brente farger som orange, brunt og grønt er sterkt gjeldende.

For herrer slår vi et slag for det klassiske. Det blir liksom aldri feil. En lekker parkas eller frakk med godt snitt kanskje i kombinasjon med deilig strikk med høy hals. Om ikke lenge setter vi inn høygiret for festsesongen, og da er en perfekt tilpasset dress et must. En dress hvor jakken i mindre formelle anledninger kan kombineres med et par chinos og noen kraftige boots.

Vi har utvalget.

Du er mer enn velkommen.

Intervju

«Må ha» plagget denne høsten er definitivt en en brun, rutet blazer fra Tagliatore.

Chris-Eirik Nikolaisen

Innkjøper Ferner Jacobsen,
herreavdelingen Stortingsgaten

Hva består jobben din som innkjøper for Ferner Jacobsen av?

– Min jobb som innkjøper består av å kjøpe inn klær til skjorte- og ekviperingavdelingen hos Ferner Jacobsen sammen med butikksjef Calle Ferner.
Vi jobber sammen for å opprettholde Oslo-borgernes gode klesvaner. Vi kjøper inn alt det klassiske som alltid skal finnes hos Ferner Jacobsen, men også det ekstra spennende «krydderet» som gjør at vi skiller oss fra andre butikker.

Hva slags type kunde har du i tankene når du er på innkjøp?

– Vi kjenner jo en del av våre faste kunder, og kjøper ofte inn ting vi føler oss sikre på de vil plukke med seg. Men siden vi ligger midt i sentrum har vi mye «drop in»-kunder som ofte er hos oss for første gang, så vi kjøper også alltid mye kommersielt som vi vet vil fungere hos oss.

Les hele intrvjuet

Hvor er det morsomst å være på innkjøp?
– Definitivt det hyggeligste innkjøpet vi gjør er hos Patrik Sand i Helsingborg. Av Patrik Sand kjøper vi Gran Sasso, Berwich og Tagliatore. En mer gjestfri mann og hyggelig person skal man lete lenge etter, og han viser oss alltid fantastiske kolleksjoner som gjør at vi fort ender opp med å kjøpe litt mer enn planlagt.
Ellers må jeg nevne vår slipsleverandør Petronius. De holder til i sentrum av Milano i en gammel flott bygård hvor slipsfabrikken ligger i kjelleren under showroomet. Utrolig kult å oppleve og Gigliola, som tilhører familiebedriftens tredjegenerasjon, tar alltid i mot oss med et smil, masse latter og serverer oss frukt fra hagen hennes.
– Hva er trendene for høsten 2016?
I høst har jeg veldig troen på at kordfløyelsbukser med smal kord får en stor oppsving. Nå er det ikke bare den eldre generasjonen som vil ha kord, det er også min generasjon. Ellers har jeg veldig tro på fargen brun, spesielt på semsket sko og jakker.
Jeg har også veldig troen på at lyse farger vil være et frisk innslag i den ellers så mørke høsten vi har i vente.

– Hvilken trend kan man legge dø denne høsten?
Trenden som har vært med Uggs til menn kan virkelig legges død en gang for alle nå. Det ser ikke noe pent ut og passer ikke inn. Kjøp dere heller en skikkelig vintersko! Også veldig super shiny yttermaterialer på jakker er vel så å si dødt.

– Hva er et sikkert kjøp denne høsten?
En ting som er viktig for denne høsten, med tanke på klima vi går i møte, er produkter som beskytter. Jeg vil anbefale Swims’ produkter som tåler både vann og vind og dermed holde deg tørr.
Aldri feil med et godt varmt skjerf og en god varm genser, gjerne i kasjmir. Chelsea-bootsen ser vi mer og mer av, og en klassiker der er R.M. Williams. Ser man etter en ullfrakk med en liten vri har vi noen tøffe fra Tagliatore.

Hvilket “må ha”-plagg har du sett deg ut denne høsten?

– De «må ha» plaggene jeg skal ha denne høsten er definitivt en en brun, rutet blazer fra Tagliatore, en lys smalstripet kordfløyelsbukse fra Berwich, blå rundhalset kasjmirgenser fra Gran Sasso og noen brune semsket sneakers fra TODS.

Tagliatore FW2016

Intervju

En god ullkåpe er alltid et sikkert kjøp

Mari Helene Strand
Avdelingsleder og innkjøper Ferner Jacobsen Fornebu

Hva består jobben din som innkjøper for Ferner Jacobsen av?

– Min jobb som innkjøper for Ferner Jacobsen Fornebu består av å dra på innkjøp hos de ulike merkene vi fører for å se på de nye kolleksjonene og gjøre innkjøp til butikken.

Hva slags type kunde har du i tankene når du er på innkjøp?

– Ferner Jacobsen har en klassisk profil og det har jeg alltid i tankene når jeg er på innkjøp. Vi har en målgruppe som er ganske bred, så det er viktig å tenke bredt. Når det er sagt har vi litt ulike kunder på de ulike merkene vi fører, noe jeg er veldig bevisst på når det kommer til innkjøp.

Hvor er det morsomt å gjøre innkjøp?

– Jeg synes det er like inspirerende og spennende på alle innkjøp, men det er veldig gøy når man får muligheten til å reise ut av landet. Innkjøpene hos Max Mara i Milano og München er fantastisk hyggelige. Der blir du inspirert fra du går ut av hotellet til du kommer tilbake igjen på kvelden. Jeg er også veldig glad i Stockholm og synes det er veldig hyggelig hver gang vi reiser dit for å handle inn Ralph Lauren.

Hva er trendene for høsten 2016?

– Høsten 2016 byr på fantastiske ullkåper i fargene kamel, marine og grå, deilige strikkegensere i ull og kasjmir, vide bukser og høyhalsede gensere. Det er mye brente farger som oransje, brunt og grønt, men også mye marineblått, grått og kamel.

Hva er et sikkert kjøp denne høsten?

– En god ullkåpe er alltid et sikkert kjøp. Det samme gjelder for kasjmirgensere, ett par elegante støvletter og et deilig skjerf.

Hvilket “må ha”-plagg har du sett deg ut denne høsten?

– Selv har jeg sett meg ut en kamelfarget ullkåpe fra Max Mara med hette og ett par elegante knehøye støvletter fra Laura Bellariva. Utover det skal jeg investere i gode ullgensere i basisfargene grå og beige, samt en bootcut-jeans fra Tramarossa.

MaxMara FW2016


Oslo:
Stortingsgata 14

0161 OSLO

Fornebu:
Fornebu S, Snarøyveien 55

1364 FORNEBU

 

Fredrikstad:
Nygaardsgata 48

1607 FREDRIKSTAD